Προφίλ – Στελέχη

Κανείς σήμερα δε μπορεί να αμφισβητήσει τη συσσώρευση ύλης δικαίου που καθιστά την ολοκληρωμένη γνώση της αδύνατη σε έναν μόνο άνθρωπο. Πράγματι η ιστορική εξέλιξη της ανθρώπινης κοινωνίας και οι προκλήσεις για δικαϊκή ρύθμιση που αυτή συνεπάγεται, από μόνη της, προσέθεσε στο ελληνορωμαϊκό δίκαιο, τη βάση του σύγχρονου δικαίου μας, τεράστιο όγκο ρυθμίσεων με αποτέλεσμα η εξειδίκευση στο τελευταίο να καθίσταται αναγκαία. Ιδιαίτερη μνεία στην εξέλιξη αυτή πρέπει να γίνει στην διεθνοποίηση της κοινωνίας που καθιέρωσε διεθνείς πηγές δικαίου και διεθνές δίκαιο, η εφαρμογή του οποίου στην εσωτερική έννομη τάξη σε πολλές περιπτώσεις είναι άμεση (και μάλιστα είτε επειδή αυτό ρητά προβλέπεται είτε μέσω της επιρροής που ασκείται στην ερμηνεία του εσωτερικού δικαίου), μη χρήζουσα ενέργεια του εσωτερικού νομοθέτη. Ο σύγχρονος νομικός δε  πρέπει να είναι ενημερωμένος μόνο για τα εσωτερικά δρώμενα αλλά και για τα διεθνή.

Στα υπομενού Εξειδίκευση” ή  “εισαγωγικές διευκρινίσεις στους τομείς εξειδίκευσης μας”  παρουσιάζουμε συνοπτικά  τις διακρίσεις του ισχύοντος δικαίου μας με βάση τις οποίες,  καταρχήν τουλάχιστον, καθορίζονται οι εξειδικεύσεις των σύγχρονων νομικών. Επαναλαμβάνοντας εδώ τη θεμελιώδη διάκριση σε δημόσιο (που ρυθμίζει τις σχέσεις μεταξύ κράτους και ιδιωτών) και ιδιωτικό (που ρυθμίζει τις σχέσεις μεταξύ ιδιωτών) δίκαιο, να επισημάνουμε ότι και μόνο από την παρουσίαση αυτή, προκύπτει ότι οι κλάδοι και οι διακρίσεις του δικαίου μας δεν αποτελούν στεγανά αλλά ο ένας υπεισέρχεται στον άλλο. Καμία υπόθεση, όπως εμφανίζεται στη πραγματικότητα, δεν μπορεί να αφορά αποκλειστικά μόνο ένα κλάδο δικαίου αλλά πιθανά κυρίως έναν. Κατά συνέπεια ή δυνατή πλέον στην ηλεκτρονική εποχή συνεχόμενη συνεργασία μεταξύ των νομικών είναι τις περισσότερες φορές απαραίτητη για την σωστή προσέγγιση και επίλυση ενός νομικού ζητήματος.

Τα γραφεία μας,  λοιπόν συστάθηκαν με βάση μια πολυετή συνεργασία των  δύο βασικών στελεχών τους,,  Σωτηριάδη Σωτήριου και Μπατά Αρετή, εκ των οποίων ο πρώτος είναι υπεύθυνος για τον ευρύτερο χώρο του δημοσίου δικαίου και η δεύτερη για αυτόν του ιδιωτικού. Μια συνεργασία,  που κατανοώντας την σύγχρονη ανάγκη  όχι μόνο για εξειδίκευση, αλλά  για μόνιμη επικοινωνία και αλληλεπίδραση μεταξύ εξιδικευμένων νομικών ,  επεκτάθηκε πλέον σε όλη την Ελλάδα και συμπεριέλαβε δεκάδες νομικούς,   ώστε ακριβώς τα γραφεία μας να μπορούν συστηματικά, οργανωμένα και ανά κλάδο δικαίου ή θεματικά  να σας παρέχουν νομικές υπηρεσίες υψηλής ποιότητας οπουδήποτε στην Ελλάδα ή στο εξωτερικό και αν βρίσκεστε.

Τα γραφεία μας έχουν έδρα στο κέντρο της Θεσσαλονίκης αλλά μπορούν να παρέχουν υπηρεσίες σε όλη την Ελλάδα και το εξωτερικό εφόσον η υπόθεση ή το ζήτημα αφορούν το Ελληνικό Δίκαιο ή τις ελληνικές διοικητικές αρχές ή Δικαστήρια. Μπορούν επίσης να παρέχουν υπηρεσίες σχετικά με ζητήματα διεθνούς δικαίου και εκπροσώπησης σε διεθνή δικαστήρια όπως το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων. Τέλος μπορούν να σας εκπροσωπήσουν απέναντι σε κάθε αλλοδαπή Αρχή ή ιδιώτη.

ΔΙΕΥΘΥΝΟΝΤΕΣ ΔΙΚΗΓΟΡΟΙ:

Σωτηριάδης Σωτήριος

Δικηγόρος, Ποινικό και Δημόσιο Δίκαιο

694 431 1300


Ο Σωτήριος Σωτηριάδης αποφοίτησε από το Τμήμα Νομικής του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών το 1992 πρώτος στη βαθμολογική κατάταξη ανάμεσα στους συμφοιτητές του ενώ παρακολούθησε πρόγραμμα μεταπτυχιακών σπουδών στον τομέα του Δημοσίου Δικαίου στη γαλλική γλώσσα. Ασκεί τη μάχιμη δικηγορία επί εικοσιπέντε έτη, έχοντας εκδικάσει με επιτυχία αλλά και χειριστεί εξώδικα υποθέσεις σε αρκετές πόλεις της Ελλάδας και στο εξωτερικό. Έχει αποκτήσει μεγάλη πρακτική εμπειρία και θεωρητική κατάρτιση στο χώρο του Δημοσίου Δικαίου, σε θέματα στρατολογικά και στρατιωτικά, στρατιωτικού ποινικού Δικαίου, φορολογικού, οικονομικού ποινικού Δικαίου, ναρκωτικών και άλλων ειδικών θεμάτων του ποινικού Δικαίου, πολεοδομικού Δικαίου, κοινωνικοασφαλιστικού Δικαίου (συνταξιοδοτικά ), Δικαίου αλλοδαπών και ιθαγένειας. Στον τομέα του Ιδιωτικού Δικαίου έχει κατά κόρον ασχοληθεί με υποθέσεις οικογενειακού δικαίου, τροχαίων ατυχημάτων και με εισπράξεις εμπορικών απαιτήσεων.

Μπατά Αρετή

Αστικό & Τραπεζικό Δίκαιο, Θέματα ΑΜΕΑ

697 765 9808


Η δικηγόρος Αρετή Μπατά αποφοίτησε από την Νομική Σχολή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης το 1993. Σπούδασε δημοσιογραφία στο Εργαστήρι Επαγγελματικής Δημοσιογραφίας στην Αθήνα. Ξεκίνησε τη ενεργή δικηγορία στην Θεσσαλονίκη το 1995 ασχολούμενη κυρίως με το αστικό δίκαιο με ειδικότητα στο ενοχικό, εμπράγματο, συμβολαιογραφικό κληρονομικό και οικογενειακό δίκαιο. Συνεργάστηκε επί μακρόν με γνωστούς συμβολαιογράφους, εργολάβους και μεσίτες της Θεσσαλονίκης. Ειδικεύθηκε σε θέματα μεταβιβάσεων ακινήτων και θέματα κτηματολογίου καθώς και στο τραπεζικό δίκαιο, αφού εργάστηκε ως συνεργαζόμενη δικηγόρος Τραπεζών. Τα τελευταία χρόνια ασχολείται με μεγάλη επιτυχία με το Νόμο Κατσέλη (Ν.3869/10) , τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά καθώς και τις ρυθμίσεις δανείων. Αναλαμβάνει υποθέσεις οικογενειακού δικαίου, διαζύγια, θέματα διατροφών και επιμέλειας τέκνων. Ασχολείται ,επίσης με θέματα αναπηρίας και αναπηρικές συντάξεις, διευκολύνσεις και παροχές νομικής βοήθειας σε ΑΜΕΑ ,δικαστική συμπαράσταση κ.λ.π., καθώς είναι η ίδια πρόεδρος του Συλλόγου γονέων του Δημοτικού Σχολείου για τον αυτισμό Θεσσαλονίκης. Ειδικεύεται επίσης στο κληρονομικό δίκαιο π.χ. αποδοχές και αποποιήσεις κληρονομιάς, διαθήκες κ.λ.π. καθώς και σε θέματα μισθώσεων,και μισθωτικών αγωγών αναπροσαρμογής μισθώματος και στην σύνταξη επαγγελματικών μισθωτηρίων. Η σχέση της με όλους τους πελάτες ήταν, είναι και θα είναι πάντα αυστηρά ΠΟΛΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ. Με σεβασμό στη ιδιαιτερότητα του καθένα, προσφέρει την νομική της βοήθεια με γνώμονα το συμφέρον του πελάτη και ανταποκρίνεται στο έπακρο στις προσδοκίες του έχοντας επίγνωση των δύσκολων οικονομικών συνθηκών.

Συνεργαζόμενοι Δικηγόροι:

Σοφία Κιβρακίδου


Η Σοφία Κιβρακίδου γεννήθηκε στην Κοζάνη το 1990. Αποφοίτησε από τη Νομική Σχολή του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης το 2013. Πραγματοποίησε μέρος της άσκησής της στο Ποινικό Τμήμα του Πρωτοδικείου Θεσσαλονίκης. Συνεργάζεται με το γραφείο από το 2017 χειριζόμενη υποθέσεις Ποινικού Δικαίου, Αστικού Δικαίου αλλά και Δικαίου Αλλοδαπών. Μιλάει αγγλικά και γερμανικά.

Τερζή Αικατερίνη


Η Τερζή Αικατερίνη αποφοίτησε από την Νομική Σχολή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης το 2018. Φοίτησε επίσης στο Τμήμα Αγγλικής Γλώσσας και Φιλολογίας του Αριστοτελείου την διετία 2012-2014. Έχει παρακολουθήσει πληθώρα σεμιναρίων στους κλάδους του Δημοσίου, Ποινικού και Οικογενειακού Δικαίου. Πραγματοποίησε μέρος της άσκησής της στο Τμήμα Ενδίκων Μέσων του Διοικητικού Εφετείου Θεσσαλονίκης. Ολοκλήρωσε την πρακτική της άσκηση στα Δικηγορικά Γραφεία SB Law Services Σωτηριάδη-Μπατά. Κατά τη διάρκεια της άσκησης της χειρίστηκε υποθέσεις ποινικού, δημοσίου και στρατιωτικού δικαίου, καθώς και δικαίου αλλοδαπών.

Συνεργαζόμενοι Δικηγόροι:

 • Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας:
  • Δαλαμάγκας Γεώργιος, Δικηγόρος Χαλκιδικής,
  • Κώστογλου Χρυσούλα, Δικηγόρος Σερρών,
  • Τατσιώκα Ελισσάβετ, Δικηγόρος Θεσσαλονίκης,
  • Ζιώγου Αφροδίτη, Δικηγόρος Θεσσαλονίκης,
  • Φωτιαδου Ιωάννα, Δικηγόρος Θεσσαλονίκης,
  • Κιβρακίδου Σοφία, Δικηγόρος Θεσσαλονίκης,
  • Τζήκας Γιώργος, Δικηγόρος Θεσσαλονίκης
 • Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας:
  • Τσιφτσής Θοδωρής, Δικηγόρος Κοζάνης,
  • Πατσίκας Αθανάσιος, Δικηγόρος Κοζάνης
 • Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης:
  • Σαρόγλου Χρήστος, Δικηγόρος Ξάνθης,
  • Στεφανίδου Ευαγγελία, Δικηγόρος Δράμας
 • Ηπείρου:
  • Τσιάμη Αικατερίνη, Δικηγόρος Ιωαννίνων
 • Θεσσαλίας:
  • Δοξαρά Ευαγγελία, Δικηγόρος Λάρισας,
  • Κάρλου Ουρανία, Δικηγόρος Μαγνησίας
 • Αττικής:
  • Κεχαγιόγλου Αθανάσιος, Δικηγόρος Αθηνών,
  • Τσιριμιάγκου Γεωργία, Δικηγόρος Αθηνών,
  • Παπαβασιλείου Κωνσταντίνος, Δικηγόρος Αθηνών
 • Πελοποννήσου:
  • Δημητρίου Μαρία, Δικηγόρος Κορίνθου
 • Χανίων
  • Στέλλα Μπατάκη, Δικηγορικός Σύλλογος Χανίων
Ελληνικα