Ναρκωτικά

Τα δικηγορικά μας γραφεία έχουν κατ’ επανάληψη ασχοληθεί και είναι απόλυτα εξειδικευμένα σε υποθέσεις ναρκωτικών τόσο σε πλημμεληματικό όσο και σε κακουργηματικό βαθμό, συνεργάζονται δε με αρμόδιους και ειδικευμένους ψυχιάτρους με σκοπό την γρήγορη απεμπλοκή από την ποινική δικαιοσύνη ανθρώπων, κυρίως νέων, που έχουν καταληφθεί να κατέχουν, κάνουν χρήση ή να διακινούν ναρκωτικές ουσίες.

Ως ειδικός ποινικός νόμος ο νόμος 4139/2013 που αναφέρεται στην ποινική καταστολή της διακίνησης και χρήσης ναρκωτικών ουσιών υπάγεται στις αρχές και ρυθμίσεις του γενικού ποινικού δικαίου αλλά και γενικότερα αυτές του δημοσίου δικαίου.

Η συγκεκριμένη κοινωνική ύλη χαρακτηρίζεται ιδιαίτερα ευαίσθητη ενώ η αντιμετώπιση τέτοιων υποθέσεων απαιτεί εξαιρετικά εξειδικευμένες γνώσεις όχι μόνο της σχετικής νομοθεσίας αλλά και της ύλης που ρυθμίζει. Οι γνώσεις αυτές δεν είναι μόνο νομικές αλλά και ιατρικές-ψυχιατρικές. Ένα κλασικό απλό παράδειγμα η ποινική αντιμετώπιση του εξαρτημένου χρήστη ή διακινητή ναρκωτικών ουσιών ( και ως τέτοιος στη νομοθεσία μας χαρακτηρίζεται αυτός που έχει αποκτήσει την έξη της χρήσης ναρκωτικών ουσιών και δεν μπορεί να την αποβάλλει με τις δικές του δυνάμεις) διαφέρει πολύ από αυτή του μη εξαρτημένου. Κατά συνέπεια, ο εξειδικευμένος στα ναρκωτικά Δικηγόρος πέρα από τις νομικές γνώσεις πρέπει να έχει επαρκείς γνώσεις της πρακτικής σε υποθέσεις ναρκωτικών στα Δικαστήρια, ομοίως γνώσεις ψυχιατρικής και κοινωνιολογίας ώστε να μπορέσει να χειριστεί τέτοιες ιδιαίτερες υποθέσεις.

Παρακάτω, θα παρουσιάσουμε και θα σχολιάσουμε τη νομοθεσία για τα ναρκωτικά παρέχοντας σας χρήσιμες και εξειδικευμένες γνώσεις που αφορούν το χειρισμό τέτοιου είδους υποθέσεων. Συγκεκριμένα παραθέτουμε σε ένα ξεχωριστό  άρθρο την ισχύουσα νομοθεσία την οποία ανανεώνουμε διαρκώς, και συγκεκριμένα το αρθ. 1 του Νόμου 4139/2013 που παρέχει τον ορισμό των ναρκωτικών καθώς και το ΚΕΦΑΛΑΙΟ Δ (άρθρα 20 έως 41) που εμπεριέχει τις ποινικές διατάξεις, Θεραπευτικά και Ασφαλιστικά Μέτρα, όπως ισχύουν σήμερα, τον  Σεπτέμβρη του 2020 , ενώ  στα επόμενα  άρθρα μας σχολιάζουμε την νομοθεσία αυτή:

Σχετικά Άρθρα & Δημοσιεύσεις

Το ποινικό δίκαιο και ο ποινικολόγος δικηγόρος

ΤΟ ΠΟΙΝΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ ΚΑΙ Ο ΠΟΙΝΙΚΟΛΟΓΟΣ ΔΙΚΗΓΟΡΟΣ Στο υπομενού μας εξειδίκευση δίνουμε μια συνοπτική εικόνα των διακρίσεων του ισχύοντος δικαίου μας,  σημειώνοντας ότι οι κλάδοι του […]

Ο ισχύων νόμος για τα ναρκωτικά

Παρουσιάζουμε την ισχύουσα, κατά την ημερομηνία που αναγράφεται στην αρχική σελίδα του παρόντος ιστότοπου,  μορφή του νόμου  για τα ναρκωτικά και συγκεκριμένα όσων διατάξεων του αφορούν […]

Ναρκωτικά & Νόμος. Σχολιασμός & Διευκρινίσεις κατανόησης της ισχύουσας νομοθεσίας για τα ναρκωτικά

1. ΕΙΣΑΓΩΓΙΚΕΣ ΔΙΕΥΚΡΙΝΙΣΕΙΣ Είναι πολύ δύσκολο να επιλέξει κανείς ανάμεσα στο πλήθος των πληροφοριών για το θέμα ποιές να παρουσιάσει σε ένα συνοπτικό άρθρο σαν και […]

Χρειάζεστε νομική συμβουλή;

Επικοινωνήστε μαζί μας σήμερα!

Για οποιαδήποτε νομική συμβουλή σε θέματα Ιδιωτικού ή δημοσίου δικαίου, οι έμπειροι και καταρτισμένοι συνεργάτες μας βρίσκονται στη διάθεσή σας διαρκώς!
Ελληνικα